Arenys de Mar 22 d’agost de 2022

 

Des de Junts per Arenys/Junts per Catalunya, volem expressar el nostre posicionament davant els canvis produïts els darrers dies dins el govern municipal.

Hem assistit perplexos a la despossessió de les atribucions de la regidora de la CUP Ona Curto. Tot i haver criticat en moltes ocasions la seva manera de dur els Serveis Municipals i la manca de neteja de la nostra vila, pensem que no és només ella la responsable d’aquesta situació. Cal recordar que ERC va dur prèviament la regidoria amb el mateix resultat.

Amb aquest moviment matusser i maldestre, ERC s’intenta expulsar les obligacions del mandat, carregant contra una sola persona les competències de l’àrea. I a més a més ho fa amb iniquitat cap a la regidora de la CUP. Tota la nostra solidaritat en aquest aspecte.

Vint i quatre hores després, ARENYS EN COMÚ abandona el govern, acusant ERC d’incomplir el pacte signat prenent decisions deslleials i unilaterals i declarant-se en desacord amb la manera que s’ha gestionat la sortida de la CUP.

Un cop ha aprovat i encarrilat el seu projecte milionari de biblioteca, l’alcaldessa ha quedat sola, i ERC haurà de conduir l’ajuntament d’Arenys de Mar amb sis regidors que assumiran totes les competències que duien fins ara els seus ex-socis. Àrees tan importants com Salut Pública, Drets Socials, Serveis Municipals, Medi Ambient o Recursos Humans. El desgavell és servit.

Amb un govern en minoria, és necessari més que mai el diàleg, la negociació i el consens. Nosaltres, com hem fet sempre, seguirem exercint una oposició responsable i valenta pensant en les necessitats dels arenyencs i en el futur de la nostra vila.