Arenys de Mar, 31 de desembre del 2021

 

Acabem l’any polític amb el ple de pressupostos, segurament el més important d’un mandat, tenint en compte que decideix el futur immediat d’un poble i tota la inversió que es farà.

L’equip de govern format per ERC, ARENYS EN COMÚ i les CUP, han dut a aprovació un pressupost absolutament mancat de sensibilitat que no ha tingut en compte les necessitats reals de la nostra vila ni l’aspecte social que tanmateix hauria de ser la prioritat.

La mateixa intervenció municipal, a l’expedient presentat, ha fet saber que no podia informar sobre la variació de la massa salarial per no disposar del termini mínim de deu dies per a examinar la documentació. Una documentació que els grups de l’oposició tampoc hem rebut en temps i forma.

Des de Junts per Arenys-Junts per Catalunya, vam fer tres propostes al govern, totes tres d’aspectes socials i totes tres rebutjades.

1.Augmentar la partida econòmica del Servei d’Atenció Domiciliaria, insuficient i desfasada des del 2019. Els tres partits d’esquerres que formen el govern municipal no han posat ni un cèntim més tot i la demanada per tercer any dels mateixos tècnics de Serveis Socials i del requeriment del nostre grup municipal. Actualment la nostra vila no està donant aquest servei a les persones que ho necessiten. Per contra i com a solució, se’ls posa a una llista d’espera del tot indignant i vergonyant.

2.Reforçar amb incorporacions la plantilla d’administratius dels Serveis Socials Municipals, una àrea del tot imprescindible pel bon funcionament i l’agilitat en els tràmits. La mala gestió de l’equip de govern fa que porti temps mancada dels efectius necessaris que requereix la nostra vila.

3.Equilibrar els sous de les treballadores de l’Escola Bressol Municipal tal i com mereixen i reclamen, i com s’ha fet sense impediments en 12 ajuntaments de la província. Actualment, aquestes treballadores són les més mal pagades de tota la comarca. L’equip de govern s’hi va comprometre públicament a fer-ho, però això ha resultat ser una mentida més del tripartit d’esquerres. I mentre, aquestes treballadores segueixen perdent un llençol a cada bugada.

4.Altres propostes que tampoc no han estat escoltades: Arranjament de l’entrada del Maricel, la teulada de l’Escola Maragall, l’obra de la tercera planta de la Residència Municipal, les Pistes d’Atletisme, o l’escandalosa absència d’interès per la tercera fase del Teatre Principal. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Això si, per contra, ens arrosseguen a tots els arenyencs a signar una hipoteca de 10 anys per tal de construir una Biblioteca que amb més mentides ens van assegurar que es subvencionaria amb l’1’5% de l’iva cultural del Ministerio, amb la inversió que faria el departament de Cultura de la Generalitat i amb els diners que ens donaria a cost zero la Diputació.

Una inversió que bloquejarà el futur de la nostra vila i també el futur mandat municipal. Una acció desmesurada que comprometrà clarament les necessitats més bàsiques que en puguin sorgir. En paraules del mateix interventor, “l’execució de l’obra de la biblioteca, gran part en préstec, tindrà un fort impacte al pressupost municipal i sobretot a l’estabilitat pressupostària ja que no es presenta equilibrat en termes de comptabilitat”.

Aquest és l’estil i la manera de treballar d’un govern sense sentit, ni discurs, ni interès. Mancat de projectes per la vila i a anys llum de les necessitats reals dels vilatans.

Des de Junts per Arenys-Junts per Catalunya seguirem exercint una oposició responsable i objectiva, sempre al costat dels arenyencs.

Venturós Any Nou!