Des de Junts per Arenys-Junts per Catalunya, fem aquest comunicat preocupats pel que avui en dia ja és un problema molt greu al nostre municipi i pel que pot representar en un futur immediat la immobilitat absoluta de l’equip de govern format per ERC, ARENYS EN COMÚ i les CUP.
 

 Arenys de Mar, 15 de desembre de 2021

De tots és sabut que la nostra àrea bàsica fa temps que va quedar petita i que és indispensable un ampliació del CAP per tal que aquest pugui seguir donant un servei públic de qualitat.

Per part del Departament de Salut, el CatSalut, està demanant fa molt de temps a l’equip de govern que s’actualitzi la cessió d’ús del sòl de la pastilla que limita amb el CAP, actualment caducada i que s’elimini el transformador ubicat al mateix espai.

El CatSalut vol prioritzar l’ampliació del nostre ambulatori i fer una construcció industrialitzada de manera imminent aprofitant els fons COVID dins del Pla d’Actuacions d’Inversió de la Regió Sanitària.

Tot i les demandes fetes al govern municipal (la darrera trobada es va produir el 4 d’octubre), no s’ha rebut cap resposta ni s’ha iniciat cap procediment que indiqui que es vol fer la cessió d’aquests terrenys ni que s’hagi de moure el transformador.

Incomprensiblement ens trobem davant la inoperància de l’equip de govern amb un tema tan cabdal com és la necessària ampliació del CAP d’Arenys de Mar. Que val a dir, pagaria íntegrament el CatSalut.

D’altra banda des del mateix Departament, fa més d’un any que s’està avisant de la necessitat de comptar amb un local on ubicar-hi el Servei de Pediatria a la nostra vila. L’actual sistema territorial és un nou model organitzatiu que la regió Metropolitana Nord està desplegant en diferents llocs i des del Departament ja s’ha confirmat que es fusionaran els serveis de pediatria de diferents municipis.

Arenys de Mar s’està jugant perdre el Servei de Pediatria per la ineficàcia i la incompetència del govern d’ERC, ARENYS EN COMÚ i les CUP.

És absolutament necessari que la cessió dels terrenys per l’ampliació del CAP passi pel Ple de manera urgent i igualment apressant que es cedeixi un local que aculli l’Atenció Pediàtrica Integrada a la nostra vila.

Arenys no es pot permetre perdre el servei de Pediatria ni deixar passar l’ampliació del CAP.