Ens estem trobant amb robatoris al carrer i a domicilis particulars, desordres públics amb violència, detencions i ocupacions a habitatges. Aquest seguit de situacions han fet que molts arenyencs ens demanin que com a oposició fem un pas més per tal d’intentar resoldre el desordre al que l’equip de govern ens hi ha abocat i és per tot això que ens hem decidit parlar amb les persones que creiem que ens poden ajudar a sortir d’aquest daltabaix.

seguretat ArenysDes de JUNTS emetem aquesta nota empesos per la inactivitat del govern municipal i de la seva alcaldessa al capdavant. Els arenyencs estem patint un seguit d’esdeveniments a la vila que han fet brollar intranquil·litat, nervis i pors entre el veïnat. Problemes reals i molt sovint diaris als que l’equip de govern els hi ha girat l’esquena.

Per una banda, hem contactat amb el Director General de Ports de la Generalitat, el Sr. Joan Pere Gómez, a qui hem traslladat la preocupació pel vaixell abandonat que segons s’ha publicat està habitat per ocupes, indigents i traficants de droga i que provoca tants problemes al port. I per una altra, amb l’Honorable Sr. Miquel Buch, Conseller d’Interior de la Generalitat per fer-lo coneixedor de la situació a la nostra vila i demanar-li la intervenció i reforç del Cos de Mossos d’Esquadra per tal de controlar l’increment de la delinqüència que estem patint els arenyencs.

És per tot això i perquè és feina del govern municipal garantir la seguretat de tots els arenyencs, que exigim a l’alcaldessa Annabel Moreno que de manera immediata convoqui la Junta de Seguretat Local, que és l’òrgan que estableix les polítiques de seguretat local i fixa els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que actuen al municipi. A partir de la diagnosi de l'estat de la seguretat pública a la nostra vila, es podran orientar les activitats i l'acció policial i la seva coordinació amb tots els serveis públics que treballen en el municipi amb la finalitat d'assolir un sistema de seguretat global, eficaç i de qualitat pels vilatans, que garanteixi la seguretat i asseguri el clima de convivència adequat.