El temporal Glòria del passat mes de gener va afectar tota la costa catalana, a més de la platja del Cavaió d’Arenys de Mar.
El Pla de gestió integral de les platges i del litoral d’Arenys, aprovat el 2014, preveu la naturalització i protecció d’algunes zones del nostre litoral de la platja del Cavaió fent-les compatibles amb els altres usos actuals (esports, bany, gastronòmic, etc.) Fa més de 3 mesos del temporal i la platja del Cavaió presenta aquest aspecte. 

 

Cal  gestionar  les restes orgàniques que encara queden per fer accessible i preparar la platja per poder gaudir-la aquest estiu, sobretot la de fora de les zones de protecció natural. De les zones de bany, s’ha de retirar totes les restes orgàniques i evitar que hi arrelin espècies exòtiques i invasores com la canya. És prioritari tornar a recuperar i senyalitzar les zones protegides. I sobretot afavorir la fauna i flora autòctones pugui créixer. La platja d’Arenys és l’única platja de la comarca on s’ha establert de forma natural el lliri de mar a  les zones protegides. 

Però la resta de residus vegetals s’han d’enretirar. 

Podrem gaudir aquest estiu de les nostres platges? En quines condicions? 

És necessari actuar ràpidament, les nostres platges són uns dels atractius naturals de la nostra vila, a més d'un dinamitzador economòmic pel turisme i la restauració.