El passat dijous 12 de març, el Govern de la Generalitat va aprovar un pla de xoc dotat de 1.000 milions d’euros a través de l’Institut Català de Finances (ICF), però des de les administracions locals també podem ajudar a mitigar els efectes que es produiran en els propers mesos.

En les properes setmanes hi haurà una crisi de la demanda perquè disminuirà el poder adquisitius de les famílies,

perquè hi ha gent que anirà a l’atur o empreses que tancaran temporalment i això afectarà Junts treballa onlinedirectament als empresaris, comerços i autònoms locals, degut a les conseqüències derivades del confinament. Per tal d’evitar aquestes conseqüències demanem al govern d’Arenys de Mar la creació d’una taula de treball, amb la representació de totes les forces polítiques del consistori, per estudiar l’aplicació d’un seguit de mesures de contingència que ajudin a pal·liar aquests efectes econòmics.

Les primeres mesures econòmiques que proposem des de JUNTS per aplicar de forma el més aviat possibles són les següents:

 

  • Ajuts al comerç local, restauradors, paradistes del mercat municipal i del mercat de venda no sedentària dels dissabtes.

Obrir una línia d’ajuts i subvencions destinada a compensar la taxa de terrasses, la taxa de recollida d’escombraries comercial durant les setmanes que sigui efectiu el confinament, a través de descomptes en les taxes trimestrals.

Oferir un descompte de l’import de vehicles als autònoms, i ajornar fins al setembre el pagament dels IBI’s dels locals comercials o condonar tercer pagament en el cas que el tinguin fraccionat en quatre terminis.

Ajornament de l’Impost d’Activitat Econòmica a les empreses locals.

  • Empreses i autònoms que treballen per al consistori.

Indemnitzar econòmicament les empreses i persones autònomes que treballen per a l’Ajuntament i que han vist suspesos els seus contractes per raó de causa major.

  • Ajornament de la taxa turística.

Ajornar la taxa turística d’aquells establiments hotelers o d’allotjament fins passat l’estiu, per a que puguin disposar de líquid en els propers mesos per fer front als pagaments.

  • Pagament de factures

Avançar i prioritzar el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible, davant de la reducció d’ingressos que patiran en els propers mesos.

  • Ajuts a les famílies

Descomptes i/o aplaçaments a la quota de l’escola bressol i a l’escola de música les setmanes en que no hi hagi classes.

Ajornament dels tributs (IBI i recollida d’escombraries) a les famílies en rics d’exclusió social.

  • Campanya de promoció del comerç i de la vila com a destinació turística.

Iniciar una campanya de promoció del comerç de proximitat i del producte d’Arenys.

Iniciar una campanya de promoció de la nostra vila com a destinació turística de proximitat i com a vila marinera, que inclogui allotjaments, restauradors, comerç local i l’oferta cultural i d’oci.

Des de JUNTS ens oferim al govern a recolzar i prioritzar aquestes mesures i d’altres per ajudar al sector econòmic i a la ciutadania davant aquesta situació d’emergència que estem patint. Tos junts com a país ens sortirem, perquè calen mesures excepcionals davant de situacions excepcionals.