El govern tripartit format per ERC, la CUP i ARENYS EN COMÚ, ha decidit de manera unilateral apujar els preus de la Residència Municipal.

I diem de manera unilateral, perquè els membres del Consell de la Residència no han votat el canvi d’aquests preus, cosa que és d’obligat compliment segons es recull al Reglament de Règim Intern de la Residència.

 

govern arenys de Mar incrementa el preu de la residencia publicaA la darrera reunió del Consell, el regidor de l’àrea va informar de que estaven mirant de fer canvis en els preus però en cap cas que s’inclouria dins les ordenances que es votarien una setmana després.

JUNTS ja va mostrar llavors el desacord amb la idea, pensant que era només una proposta en la que s’hi estava treballant i que òbviament el Consell s’hi hauria de pronunciar.

Les places de caràcter privat que tenim a la nostra Residència Municipal i que en més del 80% dels casos ocupen persones amb alta dependència,(Grau III) actualment tenen un preu de 1640€ en habitació individual i 1580€ en habitació compartida.

Amb la decisió del Govern arenyenc passaran a tenir un cost de 1870€. Amb aquests nous preus públics, les habitacions tindran un preu d’entre 230 i 290 euros de més sobre els preus actuals, això representa un increment de fins a un 18%.

Si tenim en compte que la Generalitat el màxim que atorga en ajuda pública és de 700€ pel Grau III (màxima dependència); què han de cobrar de pensió i/o rendes els arenyencs per poder ser usuaris de la Residència Municipal? La resposta és 1170€.

Des de JUNTS ens veiem en l’obligació de denunciar aquest acte d’irresponsabilitat de l’equip de govern i exigim que rectifiquin i reparin aquesta resolució que afectarà la gent gran de la nostra vila i a les seves famílies.

JUNTS sempre ha defensat per serveis públics de qualitat, accessibles per a tothom per que creiem en l’estat de benestar de la nostra societat i sobretot de la nostra vila. Aquest pujada de preus públics de la residència sense l’aprovació del consell de la Residència i amb la connivència de grups municipals que venien a municipalitzar serveis per fer-los més accessibles són un despropòsit i una manca de sensibilització cap als arenyencs.