El 18 de Juliol del 2019, tercer dijous del mes, correspondria dur a terme el primer Ple Ordinari del mandat.

Aquest Ple Ordinari no es durà a terme fins el proper 19 de Setembre, quan es compliran 5 mesos des de la cel·lebració del darrer Ple.

Segons l'article 22 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, són atribucions del Ple el control i la fiscalització del òrgans de govern; els quals es duen a terme mitjançant la formulació de preguntes, precs i mocions.

 

En no dur-se a terme cap ple ordinari des de l’abril fins el setembre, el govern tripartit d’Arenys de Mar està privant a la ciutadania d’aquest control, la qual cosa està lluny de tot principi de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que qualsevol govern democràtic hauria d’oferir. Un govern autoanomenat “progressista”, no hauria de copiar mètodes de governs no democràtics.

 

El Govern va convocar un Ple Extraordinari la setmana passada, evitant així que l’oposició pogués fer la seva feina incorporant preguntes i precs. Tal i com vàrem indicar al darrer Ple, al grup municipal de JUNTS, ens preocupa que no s’abordin temes com:

  • La neteja, i que no es dugui a terme el seguiment de l’acord mitjançant el qual, s’han d’instal·lar dues zones de contenidors amb càmeres de seguretat abans d’acabar el 2019.
  • La llar d’infants Maricel, ja que no podem esperar fins el 19 de setembre, quan ja faci una setmana que s’haurà iniciat el curs escolar, per saber com s’organitzarà el servei.
  • Les reiterades queixes dels veïns del Bareu i quina solució es proposa als problemes plantejats. - El pla de mobilitat que es va demanar fa dos anys per a preveure els problemes que ara s’estan duent a terme a causa de les obres d’enderroc de la caserna.
  • A Vilaplana els veïns van trobar uns documents que creuen que demostren que la urbanització està recepcionada des del 1985; caldria saber el posicionament del govern sobre el tema.
  • La reducció de l’horari del servei de vigilància i salvament a les platges d’Arenys, i sobretot, la problemàtica per l’acabament de la jornada a les 17:30 hores, quan les platges són plenes de gent.
  • I molts més temes que considerem necessaris per al bon funcionament de la vila.

Des del grup municipal de JUNTS, seguirem treballant per a solucionar les problemàtiques dels nostres vilatans, i reiterem la necessitat de dur a terme els Plens Municipals de manera mensual sense més dilacions inexcusables.